Δαμανάκη: Ελπίζω ότι δε θα υπάρξει καμία απολύτως δίωξη στο ΙΚΑ

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007 20:41

Η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τον απολογισμό του ΙΚΑ, για το 2005. «Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, μας λένε ότι ο απολογισμός για πρώτη φορά εμφανίζει έλλειμμα. Για πρώτη φορά. Σας υπενθυμίζω ότι από το 2000 μέχρι το 2004, όλοι οι προϋπολογισμοί και απολογισμοί του ΙΚΑ ήταν πλεονασματικοί.

Παρά το νόμο που υπάρχει, η κυβέρνηση δεν δίνει το 1% που οφείλεται στο ΙΚΑ. Εχει σχέση με τη διόγκωση της εισφοροδιαφυγής που έχουμε πληροφορίες ότι φτάνει πια στα 2 δισεκατομμύρια € με αύξηση 30%.

Εχει σχέση με την ανέλεγκτη αύξηση των δαπανών υγείας, των φαρμακευτικών δαπανών, για την οποία κάναμε και συγκεκριμένη καταγγελία, για τη μη είσπραξη οφειλών από φαρμακευτικές εταιρείες.

Ακούμε για δεσμεύσεις του κ. Αλογοσκούφη στον κ. Αλμούνια και ανησυχούμε.

Ζητούμε να δοθούν τώρα όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και ζητούμε επίσης και ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί, οι σημερινές καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ να μη συνδεθούν με οποιεσδήποτε διώξεις μέσα στο ΙΚΑ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα