Arcelor Mittal: Μείωση 5,1% των κερδών το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 09:02

ΜΕΙΩΣΗ 5,1% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Arcelor Mittal, της εταιρείας που δημιουργήθηκε πέρυσι, από τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο των μεταλλουργιών.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,25 δισ. δολ. ή 1,62 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ρότερνταμ, από 2,37 δισ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή, βάσει των στοιχείων της Arcelor Mittal εάν υπήρχε πέρυσι. Κατά μέσον όρο πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 2,1 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 5,5%, φθάνοντας στα 24,5 δισ. δολάρια.

Ο συνδυασμός της Mittal Steel Co. με την Arcelor SA σε μία συγχώνευση ύψους 38,3 δισ. δολ., δημιούργησε πέρυσι μία εταιρεία τρεις φορές μεγαλύτερη από την πιο κοντινή ανταγωνίστριά της.

Μεγαλύτερα κέρδη ανακοίνωσαν άλλες χαλυβουργίες της Ευρώπης. Χθες η γερμανική Salzgitter AG ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν περισσότερο από πέντε φορές, ενώ η Rautaruukki Oyj, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου της Φινλανδίας ανακοίνωσε στις 25 Απριλίου αύξηση 70% των κερδών της, αποτέλεσμα της ζήτησης από τις κατασκευαστικές εταιρείες στην Ανατολική Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα