Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 10:13

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πλησιάζει τα υψηλά έτους, με πρωτεργάτες μετοχές όπως η ΕΤΕ και τα ΕΛΠΕ. Η τάση παραμένει ανοδική και ειδικά οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιούν εντυπωσιακή πορεία. Δεν θεωρούμαι καθόλου κακή την πραγματοποίηση μερικών ρευστοποιήσεων για αποκόμιση κερδών, ειδικά τώρα που η αγορά συνεχίζει την ανοδική της πορεία».

Fortius Finance: «Ως ιδιαίτερα θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη χθεσινή συνεδρίαση, αφενός λόγω της αποστασιοποίησης του ΓΔ από την πορεία των ξένων δεικτών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και αφετέρου λόγω του κλεισίματός του πάνω από τις 4.850 μονάδες. Παράλληλα, η αύξηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας ικανοποίησε, χωρίς ωστόσο να υπερβαίνει το σημαντικό όριο των €400 εκ.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές, έχοντας ως στόχο την καταγραφή νέων υψηλών έτους και 7ετίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η διατήρηση της ζήτησης για τις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως η επόμενη αντίσταση οριοθετείται στις 4.881 μονάδες για το ΓΔ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα