Transpacific: 1 δισ. δολ. στην KKR για την εξαγορά της Cleanaway

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 10:40

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση της BIS Cleanaway Holdings Ltd., από την Kohlberg Kravis Roberts & Co., αντί 1,25 δισ. δολ. Αυστραλίας (1 δισ. δολ. ΗΠΑ) έκλεισε η Transpacific Industries Group Ltd.

Η Transpacific θα αποκτήσει δραστηριότητες που έχασε πριν από 11 μήνες, όταν η KKR αγόρασε την Cleanaway και τις υπηρεσίες ορυχείων από την Brambles Ltd. προς 1,83 δισ. δολ. Αυστραλίας. Η Cleanaway έχει 65.000 πελάτες και συλλέγει απορρίμματα από 85 δήμους σε ολόκληρη την Αυστραλία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Transpacific που εδρεύει στο Μπρισμπέϊν.

Ο ιδρυτής Terry Peabody, είναι ο 15 ος πιο πλούσιος άνθρωπος της Αυστραλίας, δαπάνησε 2,6 δισ. δολ. Αυστραλίας πέρυσι αγοράζοντας ανταγωνίστριες για να επιταχύνει την αύξηση των κερδών. Η εξαγορά αυτή θα αυξήσει κατά 10% τα κέρδη ανά μετοχή τη χρήση του 2008, σύμφωνα με την Transpacific.

H διαπραγμάτευση των μετοχών της Transpacific ανεστάλη τις δύο προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων. Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 41% και πέντε φορές μεγαλύτερη από την πρώτη φορά που διατέθηκαν στο ευρύ κοινό τον Μάϊο του 2005 στα 2,40 δολ. Αυστραλίας η μία.

Ο Peabody κατέχει το 51% της εταιρείας και η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 900 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

H Transpacific έχει κλείσει δάνεια με την National Australia Bank Ltd., την Australia & New Zealand Banking Group Ltd. και την Commonwealth Bank of Australia για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς.

Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει έως 430 εκατ. δολ. Αυστραλίας νέες μετοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα