Permira: Προς εξαγορά μεριδίου της οικογένειας Marzotto στην Valentino

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 10:58

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Valentino Fashion Group SpA από μέλη της οικογενείας Marzotto έκλεισε η Permira Advisers LLP, το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο της Ευρώπης, μια εμπορική συναλλαγή που αξιολογεί την ιταλική εταιρεία μόδας στα 2,6 δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.).

Η Permira αγόρασε το μερίδιο από την International Capital Growth Srl, ένα κεφάλαιο που ελέγχεται από τα μέλη της οικογενείας Marzott, Dona Dalle Rose και άλλους συγγενείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Valentino, Matteo Marzottο, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Η Permira αγοράζει το μερίδιο στα 35,65 ευρώ ανά μετοχή, 1,3% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών στις 11 Μαΐου, στα 35,18 ευρώ η μία. Η διαπραγμάτευσή τους ανεστάλη στις 14 Μαΐου.

Η Valentino Fashion ελέγχει τη Hugo Boss AG, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενδυμάτων της Γερμανίας και την Marlboro Classics, την εταιρεία με ρούχα σπορ ένδυσης. Ο σχεδιαστής Valentino Garavani, δημιούργησε το σήμα Valentino με τα ενδύματα του οποίου ντύνονται διασημότητες όπως η Elizabeth Hurley, πριν από 45 χρόνια.

Το μερίδιο 29,9% αξίας 782,6 εκατ. ευρώ είναι κάτω από το όριο του 30% που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει καλύτερη δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο της εταιρείας, βάσει των κανονισμών της Ιταλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Permira είπε ότι η Mediobanca SpA και η Citigroup Inc. ήταν οι σύμβουλοι στα οικονομικά. Η Permira είπε ότι το ενδιαφέρον της για αύξηση του μεριδίου στην Valentino μπορεί να την οδηγήσει σε υψηλότερη προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα