Συνάντηση του προέδρου της ΕΕΤΤ με την Επίτροπο Ανταγωνισμού

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 13:19

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, Νeelie Kroes, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νικήτας Αλεξανδρίδης στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου που διεξήχθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στις 14 και 15 Μαΐου με θέμα «Γεφυρώνοντας το Ευρυζωνικό χάσμα: Τα οφέλη της Ευρυζωνικότητας για τις αγροτικές και λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, ο κ. Αλεξανδρίδης συζήτησε με την Επίτροπο Κroes διεξοδικά τα θέματα ανταγωνισμού στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι η ΕΕΤΤ ασκεί αρμοδιότητες Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ενημέρωσε την Επίτροπο για την πορεία του ανταγωνισμού και τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, για τα εμπόδια και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν σήμερα δυσχεραίνοντας τον ανταγωνισμό και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στις ψηφιακές επικοινωνίες, καθώς επίσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕΤΤ με σκοπό την ενδυνάμωσή του ανταγωνισμού».

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης, διασφάλισης και προώθησης ενός υγιούς ανταγωνισμού τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο εφαρμογών και υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα