Γ. Οικονόμου: «Σε καμιά περίπτωση δεν έγινε λόγος για γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς στη χώρα μας»

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 18:51
UPD:18:51
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Την ανάγκη επικαιροποίησης του νομοθετικού πλαισίου ιδιαιτέρα  σε ό,τι άφορα προϊόντα τα οποία δεν είναι εφικτό εργαστηριακά να αποδειχθεί εάν είναι προϊόντα τεχνητής ή φυσικής μετάλλαξης ζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε.,  

Όπως τόνισε, ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών που σχεδιάζει, προκρίνει και υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η θωράκιση της υγείας των καταναλωτών και η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδικασία για την ενδεχόμενη επικαιροποίηση της εν λόγω νομοθεσίας που θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία την οποία η χώρα μας θα παρακολουθήσει και θα συμμετάσχει ως οφείλει ως μέλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

«Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση των πολιτών στη βάση επιστημονικών δεδομένων» επεσήμανε.

«Για αυτό το λόγο άλλωστε η ελληνική πλευρά πρότεινε τη δημιουργία ενός σχετικού επίσημου ισοτόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρουν απαντήσεις και να κατανοήσουν καλύτερα θέματα που ομολογουμένως είναι τεχνικά δύσκολα.

Όπως γίνεται αντιληπτό σε καμιά περίπτωση δεν έγινε λόγος για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη χώρα μας» κατέληξε



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα