Σιγκαπούρη: Απροσδόκητη μείωση των εξαγωγών

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 10:31

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση σημείωσαν τον Απρίλιο οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης, για τρίτη φορά σε πέντε μήνες, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομική συρρίκνωση το πρώτο τρίμηνο θα επεκταθεί και την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Οι εξαγωγές – εκτός του πετρελαίου – μειώθηκαν 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από αύξηση 1,6% το Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι οι εξαγωγές θα σημείωναν αύξηση 7,5%.

Η συρρίκνωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, βλάπτει τις πωλήσεις για τις ασιατικές εταιρείες ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένης της Creative Technology Ltd., της οποίας οι συσκευές αναπαραγωγής μουσικής ανταγωνίζονται το iPod της Apple Inc.

Οι εξαγωγές, εποχιακώς προσαρμοσμένες, μειώθηκαν 7,2% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, μετά από άνοδο 15%, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Οι εξαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά της Σιγκαπούρης, μειώθηκαν 19,9% τον Απρίλιο, μετά από αύξηση 24,6% τον Μάρτιο. Οι εξαγωγές στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη ξένη αγορά, αυξήθηκαν 6,6% μετά από αύξηση 3,1% τον Μάρτιο. Οι εξαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν 8,3%, μετά από μείωση 2% τον Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα