Για ανατροπές στο ασφαλιστικό κάνει λόγο η ΓΣΕΕ

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 15:29
UPD:15:32

«Οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την άρση της επιτήρησης προβλέπουν παράταση της λιτότητας έως το 2010 και ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι δεσμεύσεις αυτές προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Την ώρα που λεηλατούνται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, είναι κυνισμός και πρόκληση να σκέπτεται η Κυβέρνηση ότι είναι δυνατόν να ανατραπούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (που είναι από τα υψηλότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 25) και τα ποσά των συντάξεων (που είναι στο 55% του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 25)», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καμμία αλλαγή, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

« Το ασφαλιστικό είναι ένα εθνικό θέμα, το οποίο απασχολεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Για το θέμα αυτό η κυβέρνηση έχει σαφείς θέσεις. Από αυτές, δεν υπάρχει καμμία αλλαγή», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Βασίλης Μαγγίνας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε τα εξής: «Το ασφαλιστικό είναι ένα εθνικό θέμα που απασχολεί όλους τους Έλληνες και ως προς το οποίο η κυβέρνηση έχει σαφείς θέσεις και δεν αλλάζει τίποτα. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει διατυπώσει με σαφήνεια τις θέσεις της, από τις οποίες δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση. Εξ άλλου είναι σε εξέλιξη ο διάλογος, θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία και στην επόμενη τετραετία θα συζητηθεί η ουσία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα