Φοροδιαφεύγουν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 18:42

Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2007 βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν, όπως προκύπτει από τα αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες όλης της χώρας.

«Πρωταθλητές» στη φορολογική παραβατικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΕΕ, αναδεικνύονται οι επιχειρήσεις εμπορίας προϊόντων καπνού, οι εταιρείες οικοδομικών υλικών και τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η ΥΠΕΕ προχώρησε κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου στον έλεγχο 20.235 επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Από αυτούς, οι 7.951 (ποσοστό 38%) εντοπίσθηκαν να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις. Διαπιστώθηκαν συνολικά 166.531 φορολογικές παραβάσεις.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας εμφανίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου καπνικών προϊόντων και του κλάδου αδρανών υλικών (60%). Ακολουθούν οι κλάδοι επιχειρήσεων εμπορίας και συντήρησης αυτοκινήτων (58%), εταιρειών μεταφορών (54%), κέντρων διασκέδασης (47%) και ξενοδοχείων και εστιατορίων (43%).

Το πρώτο τετράμηνο του έτους η ΥΠΕΕ πραγματοποίησε και 24.018 ελέγχους στη διακίνηση αγαθών, από τους οποίους εντοπίσθηκαν 1.900 παραβάτες, ενώ διαπιστώθηκαν 2.721 παραβάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα