Από την Oracle το νέο πλήγμα στο Nasdaq

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2001 17:25
UPD:17:36

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και σήμερα ο δείκτης Nasdaq μετά τη σημερινή προειδοποίηση της εταιρείας λογισμικού Oracle Corp. σχετικά με τη μελλοντική της κερδοφορία που ακολούθησε ανάλογες χθεσινές προειδοποιήσεις από κορυφαίες εταιρείες του χώρου της νέας τεχνολογίας, όπως η 3Com και η Gateway.

Αναλυτικότερα, η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας ανακοίνωσε ότι το τρίτο οικονομικό τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 10 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της το εν λόγω τρίμηνο θα ανέρχονταν σε 12 σεντς ανά μετοχή. Εκπρόσωποι της Oracle απέδωσαν την εξέλιξη αυτή στην επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ απέφυγαν να προβούν σε εκτιμήσεις για τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της εταιρείας.

Aυτή την ώρα, ο Nasdaq καταγράφει σοβαρές απώλειες της τάξεως του 3,61% και έχει διαμορφωθεί στις 2.104,6 μονάδες με τη μετοχή της Oracle να υποχωρεί κατά 21,64%. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν, επίσης, και οι μετοχές της Cisco Systems, Sun Microsystem, Intel και Microsoft.

Πτωτικά κινείται και ο Dow Jones, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις 10.337,05 μονάδες με απώλειες 1,08%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα