Popolare. Milano: 5,65 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Popolare Emilia

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 09:16

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνίστριάς της, Banca Popolare dell'Emilia Romagna Scrl, αντί 5,65 δισ. ευρώ (7,6 δισ. δολ.) έκλεισε η συνεταιριστική τράπεζα ηλικίας 142 ετών, Banca Popolare di Milano Scrl.

Η Popolare Milano, με έδρα το Μιλάνο, προσέφερε 1,76 μετοχές της για κάθε μία μετοχή της Popolare dell'Emilia Romagna με στόχο τη δημιουργία μιας τράπεζας αξίας πλέον των 10 δισ. ευρώ (13,5 δισ. δολ.) σύμφωνα με χθεσινή κοινή ανακοίνωση των τραπεζών, προς το Χρηματιστήριο της Ιταλίας. Η συμφωνία, που είναι η δεύτερη για συγχώνευση ιταλικής τράπεζας και η οποία ανακοινώθηκε χθες, αξιολογεί την Popolare dell'Emilia στα 7,04 δισ. ευρώ.

Η νέα συνεταιριστική τράπεζα θα έχει ένα δίκτυο περίπου 1.900 καταστημάτων και περισσότερους από 3 εκατ. πελάτες σε ολόκληρη την Ιταλία. Η Popolare Milano έχει πλέον από 460 καταστήματα στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, που περιλαμβάνει και τη Ρώμη. Η Popolare Emilia έχει 1.200 καταστήματα σε όλη την Ιταλία.

Οι δανείστριες εκτιμούν ότι η συνδυασμένη τράπεζα θα έχει επιπλέον έσοδα 125 εακτ. ευρώ ετησίως και 165 εκατ. ευρώ μείωση του ετήσιου κόστους. Τα καθαρά κέρδη των συγχωνευμένων τραπεζών θα σημειώσουν κατά πάσα πιθανότητα αύξηση 15%, στο 1,1 δισ. ευρώ το 2010, σύμφωνα με τις τράπεζες. Οι δανείστριες εκτιμούν ότι η νέα τράπεζα θα καταβάλλει περίπου το ήμισυ των κερδών της σε μερίσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα