Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 11:21

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ο οποίος ξεπέρασε προς στιγμήν το επίπεδο των 4.900 μονάδων. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι μετοχές της περιφέρειας, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η Cosmote (2,86%).

«Η καταγραφή νέων υψηλών από το ΓΔ στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις καταδεικνύει το θετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ενεργών επενδυτών. Τα κέρδη της Wall Street την Παρασκευή και του Τόκιο σήμερα το πρωί αυξάνουν τις πιθανότητες υπέρ της κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τη απορρόφηση ή μη των ρευστοποιήσεων σε υψηλότερα επίπεδα να καθορίζει το εύρος της κίνησης», επισημαίνει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

«Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η αύξηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας πάνω από τα €400 εκ., με το επόμενο σημείο αναφοράς για το ΓΔ να βρίσκεται στις 5.000 μονάδες (ψυχολογικό όριο και όχι ουσιαστική αντίσταση)».

Αυτή την ώρα (11:16) ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,22% και βρίσκεται στις 4.897,42 μονάδες. Νωρίτερα, ανήλθε μέχρι τις 4.911,32 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 38 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έχουν γίνει πράξεις 140 ενισχύονται, 57 καταγράφουν απώλειες και 41 παραμένουν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα