Pfizer: Παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής

Συνταξιοδοτείται ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 11:45

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της Pfizer Inc., ο Alan Levin, ενώ ο επικεφαλής ερευνών και ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας, John LaMattina, θα συνταξιοδοτηθεί, ανακοίνωσε η εταιρεία, που πέρυσι αντικατέστησε τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή και την αντιπρόεδρό της.

Ο Levin, που διορίστηκε CFO τον Μάρτιο του 2005, φεύγει από την εταιρεία μετά από 20 χρόνια, επιδιώκοντας εκτός Pfizer την εξέλιξη της καριέρας του, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Ο Levin συμφώνησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρει η εταιρεία αντικαταστάτη του.

O ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Jeffrey Kindler, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι τα ηνία της εταιρεία από τον Hank MacKinnell, αναστάτωσε τη διοίκηση της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο. Ο Kindler είπε τον Ιανουάριο ότι η Pfizer θα απολύσει 10.000 εργαζόμενους καθώς τα αντίγραφα σκευάσματα των καλύτερων φαρμάκων της, περιορίζουν τις πωλήσεις της. Το πιο πολλά υποσχόμενο σκεύασμά της για την χοληστερίνη, απέτυχε σε μελέτη. Η Rfizer ψάχνει για νέα φάρμακα στα εργαστήριά της και αυτά των ανταγωνιστών της, είπε ο Kindler.

O LaMattina θα συνταξιοδοτηθεί τον Δεκέμβριο μετά από 30 χρόνια με τη φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Pfizer η οποία θα αρχίσει να ψάχνει εντός και εκτός εταιρείας για τον διάδοχό του, ενώ και αυτός συμφώνησε να παραμείνει στη θέση του ώστε να εξασφαλιστεί ομαλά η αλλαγή.

Ο McKinnell απομακρύνθηκε πέρυσι από την εταιρεία. Η θέση του κλονίστηκε καθώς η εταιρεία δυσκολεύθηκε να βρει νέα σκευάσματα και οι μετοχές της έχασαν το 40% της αξίας τους στα πέντε χρόνια της διοίκησής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα