Συμμετοχή Σπ. Καπράλου σε διεθνές συνέδριο χρηματιστηρίων

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 18:22
UPD:18:23

Διεθνές συνέδριο χρηματιστηρίων με θέμα «Αγορές δίχως σύνορα - Η παγκοσμιοποίηση των κεφαλαιαγορών και οι επιπτώσεις στα Χρηματιστήρια» διοργάνωσε σήμερα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Fox-Pitt Kelton.

Την ΕΧΑΕ εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σπύρος Καπράλος. Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Robert Greifeld, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του NASDAQ, ο κ. Nelson Chai, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του NYSE - Euronext. Εκτός από την ΕΧΑΕ, στο συνέδριο συμμετείχαν το Chicago Mercantile Exchange, το London Stock Exchange, το International Securities Exchange, το virt-x κ.α.

Ο κ. Καπράλος πραγματοποίησε παρουσίαση της ΕΧΑΕ σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου είχε και κατ' ιδίαν συναντήσεις (one to one) με μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Στην ομιλία του (η οποία αναμεταδόθηκε ζωντανά από τον δικτυακό τόπο της Fox-Pitt Kelton) ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια και στη θωράκιση του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου με αποτέλεσμα τόσο τη σημαντική ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας στην αγορά μας όσο και την αυξανόμενη συμμετοχή διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα που πραγματοποιεί η ΕΧΑΕ στις γειτονικές αγορές μέσω της Κοινής Πλατφόρμας στην οποία συμμετέχει το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καπράλος ανέφερε τα εξής: «Συνεχίζουμε το έργο ισχυροποίησης της ΕΧΑΕ αλλά και την προσπάθεια για την εδραίωση της εμπιστοσύνης για ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια στον χώρο του χρηματιστηρίου, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου παγκόσμιου χρηματιστηριακού χάρτη. Όραμα μας είναι η δημιουργία μιας ενοποιημένης αναδυόμενης αγοράς στη νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει διεθνή επενδυτικά κεφάλαια που κατευθύνονται προς τις αναδυόμενες αγορές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα