Κοντά στα υψηλότερα τριών εβδομάδων το αργό

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 07:02

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι τα διυλιστήρια στις ΗΠΑ θα αυξήσουν την επεξεργασία του για την αντιμετωπίσουν τη ζήτηση βενζίνης την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Εκθεση του υπουργείου Ενεργείας ενδέχεται να δείξει αύριο ότι τα αποθέματα παρέμειναν αμετάβλητα την εβδομάδα που πέρασε, περιορίζοντας την άνοδο των τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με τους αναλυτές. Στο Λονδίνο η τιμή του μπρεντ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των οκτώ μηνών, καθώς οι επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία επηρέασαν τις προμήθειες από τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 66,28 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:25 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Οι τιμές αντλίας της βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 3,218 δολ. το γαλόνι την εβδομάδα που έληξε χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας. Τον Μάρτιο του 1981 οι τιμές της ήταν 1,417 δολ. το γαλόνι, ίσες με 3,20 δολ. σε σημερινές τιμές μετά τον πληθωρισμό.

Το πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,33 δολ., ποσοστό 2,1%, φθάνοντας χθες τα 66,27 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος για μελλοντικά συμβόλαια από τις 27 Απριλίου. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Ιουλίου, διαπραγματεύθηκαν στα 66,94 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα.

Το πετρέλαιο μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουλίου σημείωσε άνοδο 4 σεντς, φθάνοντας στα 70,53 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 1,07 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας χθες τα 70,49 δο.. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 28 Αυγούστου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα