Tata Power: Δάνεια 950 εκατ. δολ. για μερίδια σε ορυχεία άνθρακα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 09:01

ΠΟΣΟΝ 950 εκατ. δολ. θα δανειστεί η Tata Power Co., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ινδίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, για να χρηματοδοτήσει την αγορά μεριδίων σε δύο ορυχεία άνθρακα της Ινδονησίας, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μουμπάϊ, προσέλαβε την Calyon για τον διακανονισμό δανείου ύψους 600 εκατ. δολ., το οποίο θα εγγυηθούν τα ορυχεία άνθρακα και δάνειο 350 εκατ. δολ. που θα εγγυηθεί η Tata Power, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση από τη δανείστρια. Η Calyon πουλά τα δάνεια σε άλλες τράπεζες, είπαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Οι ινδικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας πρέπει να εξασφαλίσουν τις προμήθειες σε άνθρακα που κινούν το ήμισυ των μονάδων, καθώς η κυβέρνηση στοχεύει στον τριπλασιασμό της δυναμικότητας φθάνοντας στα 193.000 μεγαβάτ έως το 2012 για να καλύψει τη ζήτηση στην δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου. Η Tata Power συμφώνησε στις 31 Μαρτίου να πληρώσει 1,3 δισ. δολ. για το 30% της PT Kaltim Prima Coal και της PT Arutmin, από την PT Bumi Resources, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης άνθρακα της Ασίας.

Σημειώνεται ότι η υψηλότερα παγκόσμια ζήτηση και οι χαμηλότερες εξαγωγές από την Κίνα, ώθησαν ανοδικά τις τιμές του άνθρακα.

Οι τιμές των ετήσιων συμβολαίων άνθρακα στην Ασία ενδέχεται να υπερβούν τα επίπεδα ρεκόρ το επόμενο δωδεκάμηνο. Οι αναλυτές της Deutsche Bank AG προβλέπουν τιμές στα 58 δολ. ο μετρικός τόνος το επόμενο έτος και 59,50 δολ. το 2009, από περίπου 55,50 δολ. τη χρήση που άρχισε την 1η Απριλίου. Οι αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. προβλέπουν ότι η τιμή του άνθρακα το επόμενο έτος θα είναι 56 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα