British Land: Διπλάσια ετήσια κέρδη από φόρους

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 10:59

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε τη χρήση του 2007 η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής γραφείων της Βρετανίας στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου, British Land Co. Plc, καθώς είχε κέρδη από φόρους μετά την μετατροπή της σε επενδυτικό τραστ στο real estate και την αύξηση της αξίας των ακινήτων της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,45 δισ. λίρες στερλίνες (4,8 δισ. δολ.) ή 470 πένες ανά μετοχή το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 1,18 δισ. λίρες ή 227 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η British Land είχε κέρδη 1,01 δισ. λίρες στερλίνες από φόρους μετά τη μετατροπή της σε τραστ.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Stephen Hester, αύξησε το ύψος της αποθεματοποίησης κατά περίπου 7 δισ. λίρες για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον στο Κεντρικό Λονδίνο, την πιο κερδοφόρα εμπορική περιοχή της Βρετανίας. Σήμερα ανακοίνωσε την πώληση του One Exchange Square και είπε ότι η British Land σχεδιάζει να αρχίσει την κατασκευή του ουρανοξύστη Leadenhall Building στο Λονδίνο.

Τα καθαρά κέρδη από τις μισθώσεις υποχώρησαν 4,8%, φθάνοντας στα 561 εκατ. λίρες την οικονομική χρήση, αντικατοπτρίζοντας την πώληση κτιρίων.

Οι μετοχές της British Land υποχώρησαν μία πένα, φθάνοντας στις 1.440 πένες η μία στις 8:33 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Το τελευταίο εξάμηνο υποχώρησαν περίπου 9%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να είναι 7,5 δισ. λίρες στερλίνες.

Η British Land θα καταβάλει μέρισμα για το τέταρτο τρίμηνο 8,25 πένες ανά μετοχή, με αποτέλεσμα το ετήσιο μέρισμα να ανέρχεται σε 20,35 πένες ανά μετοχή ή 20% υψηλότερο από το περυσινό μέρισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα