Attica Bank: Μπλοκάρεται η ένταξη στο ΕΤΑΤ λογαριασμού ασφαλιστικών καλύψεων

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 11:39

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ διαταγή με την οποία μπλοκάρεται η ένταξη του Λογαριασμού Ασφαλιστικών Καλύψεων των εργαζομένων στην Attica Bank στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην τράπεζα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η επιχειρηματολογία που έγινε δεκτή από το δικαστήριο συνίσταται στο γεγονός ότι δεν μπορεί με νόμο να καταγγελθεί ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της τράπεζα με μία ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί στις 8 Ιουνίου και από την απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η «τύχη» του ΕΤΑΤ αφού ανάλογες αιτιάσεις υπάρχουν και από άλλα ταμεία και μια ενδεχόμενη απόφαση που θα δικαιώνει τους εργαζόμενους, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, κλονίζοντας ανεπανόρθωτα το εγχείρημα της κυβέρνησης για το ΕΤΑΤ.

Αντίδραση υπήρξε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας, που σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να καταθέσει αίτηση τριτανακοπής με σκοπό να συνεκτιμηθεί και να συζητηθεί πριν από τη λήψη της τελικής απόφασης. Η πλευρά του υπουργείου υποστηρίζει ότι το δικαστήριο για την έκδοση της προσωρινής διαταγής δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις του υπουργείου, εκπρόσωπος του οποίου δεν παρέστη στη συζήτηση.

Επίσημη αντίδραση από πλευράς της Attica Bank αναμένεται σήμερα, μετά την εξέταση του περιεχομένου της προσωρινής διαταγής. Οπως εκτιμούν κύκλοι της τράπεζας, δεν επηρεάζεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα