Mizuho Financial: Υψηλότερα κέρδη, προς αγορά ιδίων μετοχών

Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 11:45

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ προβλέπει ότι θα εμφανίσει την τρέχουσα οικονομική χρήση η Mizuho Financial Group Inc., η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ ανακοίνωσε τα σχέδια της για την αγορά ιδίων μετοχών και την αύξηση του μερίσματός της, καθώς ο δανεισμός καθίσταται πιο κερδοφόρος.

Τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν 21%, στα 750 δισ. γιέν (6,18 δισ. δολ.) τη χρήση έως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Αυτά θα είναι τα υψηλότερα κέρδη από τη δημιουργία της Mizuho το 2003. Η τράπεζα θα επενδύσει έως 150 δισ. γιέν για την αγορά ιδίων μετοχών και θα αυξήσει το ετήσιο μέρισμά της κατά 43%.

Η Mizuho μαζί με τη μικρότερη από αυτήν ανταγωνίστριά της, Mitsui Financial Group Inc. ανακοινώνει μεγαλύτερα κέρδη, μετά την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού πέρυσι από τα επίπεδα κοντά στο μηδέν. Σήμερα ο δείκτης των τραπεζών στην Ιαπωνία σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε οκτώ μήνες, μετά την πρόβλεψη της Sumitomo για αύξηση κατά 22% των καθαρών της κερδών.

Τα συνολικά δάνεια των 125 τραπεζών στην Ιαπωνία διατηρήθηκαν στα 412 τρισ. γιέν στα τέλη Μαρτίου, μείωση 1,4 τρισ. γιέν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς οι εταιρείες με υψηλή ρευστότητα προτίμησαν να επενδύσουν από τα κεφάλαιά τους και όχι μέσω δανεισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα