Ένας γίγαντας του streaming γεννιέται- Έκλεισε το deal AT&T και Discovery

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 14:50
UPD:14:55
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης AT&T ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη συμφωνία με την Discovery για να δημιουργήσει έναν γίγαντα του streaming, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ να ανταγωνιστεί με τους αντίπαλους τεχνολογικούς κολοσσούς, Netflix και Disney.

Η συμφωνία που ανακοίνωση η AT&T, συνδυάζει τη μονάδα περιεχομένου της WarnerMedia με τη Discovery. 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AT&T δήλωσε ότι θα λάβει συνολικό ποσό 43 δισ. δολαρίων. Οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 71% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν 29%.

Η ανακοίνωση ήρθε  μετά από πληροφορίες το σαββατοκύριακο ότι οι εταιρείες ήταν σε προχωρημένες συνομιλίες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Εάν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, η συμφωνία αντιστρέφει αποτελεσματικά το μακροχρόνιο σχέδιο της AT&T για να συνδυάσει περιεχόμενο και διανομή σε μια κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία.

Η συμφωνία θα δημιουργούσε μια νέα επιχείρηση, ξεχωριστή από την AT&T, η οποία θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε 150 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι μετοχές της Discovery σημείωσαν άνοδο 14% στις συναλλαγές στο pre-market trading, ενώ η τιμή της μετοχής της AT & T ήταν περίπου 5%.

«Αυτή η συμφωνία ενώνει δύο ηγέτες της ψυχαγωγίας με συμπληρωματικά πλεονεκτήματα περιεχομένου και τοποθετεί τη νέα εταιρεία ως μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες πλατφόρμες streaming», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T, Τζον  Στάνκι.

«Οι μέτοχοι της AT&T θα διατηρήσουν το μερίδιό τους στην κορυφαία εταιρεία επικοινωνιών που διαθέτει ελκυστικό μέρισμα. Επιπλέον, θα αποκτήσουν μερίδιο στη νέα εταιρεία, έναν παγκόσμιο ηγέτη μέσων που μπορεί να δημιουργήσει μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες streaming στον κόσμο », πρόσθεσε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα