Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Μετά τη χθεσινή του υποχώρηση
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 07:14

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την μεγαλύτερη υποχώρησή του σε έξι εβδομάδες χθες, καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματα καυσίμου και αργού στις ΗΠΑ θα αυξηθούν.

Τα αποθέματα βενζίνης κατά πάσα πιθανότητα αυξήθηκαν για τρίτη εβδομάδα, κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, καθώς τα διϋλιστήρια αύξησαν την παραγωγή, σύμφωνα με 17 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Τα αποθέματα πετρελαίου ήδη βρίσκονται πάνω από τον μέσον όρο αυτήν την εποχή του έτους και μάλλον αυξήθηκαν άλλα 600.000 βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη εβδομάδα. Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σήμερα αυτά τα στοιχεία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 65,62 δολ. το βαρέλι, 11 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:04 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,36 δολ., ποσοστό 25, φθάνοντας στα 65,51 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε έξι εβδομάδες. Τα συμβόλαια του Ιουνίου, που έληξαν χθες, υποχώρησαν 2%, φθάνοντας στα 64,97 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 69,75 δολ. το βαρέλι, 23 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 11:07 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα