Norilsk: Μεγαλύτερη της Xstrata προσφορά για την εξαγορά της LionOre

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 10:20

ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ της για την LionOre Mining International Ltd., κατά περίπου 28%, στα 6,8 δισ. δολ. Καναδά (6,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), αύξησε η ΟΑO GMK Norilsk Nickel, έχοντας ισχυρότερο επιχείρημα από την προσφορά της ανταγωνίστριάς της Xstrata Plc.

Η Norilsk προσέφερε 27,50 δολ. Καναδά ανά μετοχή από 21,50 δολ. Καναδά που προσέφερε στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μόσχα. Η Xstrata αύξησε την προσφορά της την εβδομάδα που πέρασε για την LionOre, που εδρεύει στο Τορόντο, στα 6,2 δισ. δολ. Καναδά ή 25 δολ. Καναδά ανά μετοχή. Οι μετοχές της χθες έκλεισαν στα 27,25 δολ. Καναδά η μία.

Αγοράζοντας την LionOre η Norilsk θα αποκτήσει ορυχεία στην Αυστραλία, τη Ν. Αφρική και την Μποτσουάνα, σε μία περίοδο που αυξάνονται οι τιμές του νικελίου. Το νικέλιο είχε φέτος τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο.

Η Claire Divver, εκπρόσωπος της ελβετικής Xstrata, αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα το θέμα μιλώντας στο τηλέφωνο από το Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα