Tate: Το κόστος γλυκαντικής ουσίας θα βλάψει τα κέρδη

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 10:42

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, που σχετίζεται με τη γλυκαντική ουσία Splenda θα βλάψει φέτος τα κέρδη, ανακοίνωση η Tate & Lyle Plc, κάποτε η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας ζάχαρης του κόσμου. Οι μετοχές της υποχώρησαν έως 7,5%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 214 εκατ. δολ. (422, 6 εκατ. δολ.) ή 43,6 πένες ανά μετοχή, το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Η Tate είχε καθαρές ζημίες 30 εκατ. λιρών ή 6,3 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της Tate υποχώρησαν έως 48,5 πένες, φθάνοντας στις 596,50 πένες η μία, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 23 Ιανουαρίου, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο τέλος της χρήσης θα διαμορφωθούν χαμηλότερα των εκτιμήσεων εξ αιτίας των δύσκολων πωλήσεων της ουσίας Splenda. Σήμερα στις 8:20 π.μ., ώρα Λονδίνου, σημείωναν απώλειες 45,50 πένες, ποσοστό 7,1%, φθάνοντας στις 599,50 πένες η μία.

Επίσης σήμερα η Tate είπε ότι οι υψηλότερες τιμές καλαμποκιού θα περιορίσουν τα κέρδη από την αιθανόλη, ενώ η συνεχιζόμενη υπερπροσφορά ζάχαρης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα επηρεάσει τις εργασίες επεξεργασίας της εταιρείας.

Οι ετήσιες πωλήσεις της Tate ανήλθαν σε 4,07 δισ. λίρες στερλίνες από 3,72 δισ. λίρες πέρυσι, μετά την αύξηση των πωλήσεων συστατικών, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα