Posco: Υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή μονάδας στο Βιετνάμ

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 12:04

ΣΤΗΝ υπογραφή συμφωνίας με την Vietnam Shipbuilding Industry Group για τη μελέτη κατασκευής μονάδας στη χώρα της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, προχώρησε η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ασίας, Posco, πιθανόν την τέταρτη στο Βιετνάμ.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Ν. Κορέα, δεν έχει λεπτομέρειες για την τοποθεσία και το κόστος της μονάδας, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, Κο Μιν Τζιν. Στις 9 Μαΐου η Posco είπε ότι μελετά τη δημιουργία μονάδας χάλυβα στο Βιετνάμ και τον Νοέμβριο του 2006 είπε ότι θα δαπανήσει 1,13 δισ. δολ. για την δημιουργία δύο μονάδων ατσαλιού στην πόλη Γιούνγκ Τάου έως το 2012.

Η οικονομία του Βιετνάμ ενδέχεται να αναπτυχθεί 8,3% φέτος, σύμφωνα με την Asian Development Bank, ωθώντας τη ζήτηση για ατσάλι και τονώνοντας το ενδιαφέρον από τις ξένες χαλυβουργίες.

Οι μετοχές της Posco σημείωσαν άνοδο 3.000 ουόν, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας στα 429.500 ουόν, πριν από την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Vietnam Shipbuilding, γνωστή ως Vinashin, έχει περίπου 100 θυγατρικές, συμπεριλαμβανομένων ναυτιλιακών εταιρειών, εταιρειών μηχανολογικού εξοπλισμού και κατασκευαστικές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Posco. Ο όμιλος του Βιετνάμ έχει περιουσιακά στοιχεία 2,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τη Νοτιο-κορεατική εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα