«Πράσινο φως» για τη μείωση του κόστους περιαγωγής

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 13:24

Τον κοινοτικό κανονισμό για τη σημαντική μείωση των τελών χρήσης κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό ψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην ολομέλειά του στο Στρασβούργο.

Ο κοινοτικός αυτός κανονισμός, τον οποίο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 12 Ιουλίου 2006, έτυχε ευρείας υποστήριξης από τους αντιπροσώπους των 27 κρατών μελών της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα. Τώρα πλέον θα αρχίσει να ισχύει πριν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινήσουν τις θερινές τους διακοπές, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει χρέωση 49 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό για την πραγματοποίηση κλήσης από το εξωτερικό και 24 λεπτά για τη λήψη κλήση. Το δεύτερο χρόνο εφαρμογής της συμφωνίας, δηλαδή τον Ιούλιο του 2008, θα υπάρξει νέα μείωση της ανώτατης χρέωσης σε 46 και 24 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τον τρίτο χρόνο (Ιούλιος 2009), η χρέωση θα πλησιάζει την αρχική πρόταση της Κομισιόν αφού δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 43 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό για την πραγματοποίηση κλήσης και τα 19 λεπτά για τη λήψη.

«Η σημερινή είναι μια όμορφη μέρα για τους καταναλωτές και όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς στην ΕΕ», δήλωσε η αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες ευρωπαία Επίτροπος κα Βίβιαν Ρέντινγκ.

«Σε χρόνο ρεκόρ μόλις 10 μηνών επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για τον κοινοτικό κανονισμό σχετικά με την περιαγωγή, χάρη στην δυναμική στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις διαπραγματευτικές ικανότητες της Γερμανικής Προεδρίας. Τούτο σημαίνει ότι ήδη από το φετινό καλοκαίρι οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας θα αρχίσουν να επωφελούνται από σημαντική μείωση των τελών περιαγωγής όταν ταξιδεύουν από μια χώρα της ΕΕ στην άλλη. Τελικώς, η ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά θα καταργήσει πραγματικά τα σύνορα, ακόμη και για τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα