ΔΕΗ: Αδεια για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Κρήτη

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 13:36

Τη χορήγηση άδειας στη ΔΕΗ για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 250MW στην περιοχή Κορακιά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου ύστερα από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η μονάδα θα λειτουργεί σε πρώτη φάση με μαζούτ χαμηλού θείου και στη συνέχεια με φυσικό αέριο.

«Με τη σημερινή χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ για μονάδα 250MW, με καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου και εν συνεχεία φυσικό αέριο, στην Κορακιά της Κρήτης γίνεται το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου ενεργειακού σχεδίου που ανέπτυξε η Διοίκηση της ΔΕΗ και το οποίο έχει την έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ενεργειακό κέντρο στην Κορακιά θα λειτουργεί με μαζούτ χαμηλού θείου ενώ υπάρχει η πρόβλεψη να λειτουργήσει με φυσικό αέριο μόλις αυτό καταστεί διαθέσιμο στο νησί. Ήδη η ΔΕΗ ΑΕ μελετά τη δυνατότητα αυτή. Η δημιουργία ενός ενεργειακού κέντρου στην Κορακιά της Κρήτης αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με σκοπό να ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες της νήσου από το 2016 και μετά», πρόσθεσε ο κ. Σιούφας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα