Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες: Εξαγορά δύο εταιρειών

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 17:18

Την υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς ποσοστού 53,33% των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας Ιππόκαμπος Ιχθυοκαλλιέργειες ΕΠΕ από τους εταίρους Θεοχάρη Ανδριανό & Μαρία Ανδριανού ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η οριστική υπογραφή της ανωτέρω συμφωνίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή της εταιρείας Ιππόκαμπος σε ανώνυμη εταιρεία. Το τίμημα εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των 1.645.572 ευρώ, από το οποίο, ποσό 1.345.572 ευρώ θα κατατεθεί στο ταμείο της εταιρίας προς εξόφληση ισόποσης υποχρέωσης των παραπάνω εταίρων προς αυτή. Το ποσό της εξαγοράς θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια.

Επίσης η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης εξαγοράς ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Πέλαγος Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ από τους μετόχους της, Ευάγγελο Γιώτη, Θεοφάνη Ανδριανό και Χρήστου Γκογκορώση. Το τίμημα εξαγοράς ανέρχεται στο ποσό των 2.105.263 ευρώ και θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007.

Οι εταιρείες Ιππόκαμπος και Πέλαγος λειτουργούν δύο θαλάσσια πάρκα δυναμικότητας 1.500 τόνων, που βρίσκονται στην θέση Θηνιό Αιαντίου του Δήμου Σαλαμίνας. Αμέσως μετά την μετατροπή της Ιππόκαμπος σε ανώνυμη εταιρία θα συγχωνευθούν σε μία εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα