Temasek: Σύμπραξη με την Singapore Air για εξαγορά στην China Eastern

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Morgan Stanley
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 09:54

ΣΤΟ σκέλος της Singapore Airlines Ltd. που θα κάνει προσφορά για μερίδιο στην China Eastern Airlines Corp., ενδέχεται να συμμετάσχει η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Κοινή επένδυση με την Τemasek, που κατέχει μερίδιο 56% στη Singapore Airlines, σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί να κερδίσει τον «στρατηγικό» έλεγχο της China Eastern, χωρίς να πληρώσει αυτή ολόκληρο το τίμημα, εκτιμούν οι αναλυτές Chin Lim,ι Sophie Loh και Edward Xu, σε έκθεσή τους.

Η Singapore Airlines πιθανόν να βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση των σχεδίων της για την εξαγορά της China Eastern, τη μοναδική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο αεροπορική εταιρεία της Κίνας που εμφάνιζε ζημίες πέρυσι, μετά την αναστολή των μετοχών των δύο αεροπορικών εταιρειών στις 22 Μαΐου. Η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένο» στάδιο διαπραγματεύσεων για μια δυνητική επένδυση, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες, ζητώντας την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για την China Eastern Airlines ή για οποιαδήποτε άλλη έχουν ή σκέφτονται να μιλήσουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Singapore, Stephen Forshaw, απαντώντας σε ερώτημα του Bloomberg μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Temasek δεν σχολιάζει φήμες της αγοράς, ανέφερε η επενδυτική εταιρεία της Σιγκαπούρης σε διαφορετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα