Fletcher: Στα ύψη οι μετοχές μετά την εξαγορά της Formica

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 10:46

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Fletcher Building Ltd., της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ν. Ζηλανδίας, μετά την συμφωνία που έκλεισε για την εξαγορά της Formica Corp. για να καταστεί η μεγαλύτερη προμηθεύτρια χρωματιστών επενδύσεων για κουζίνες και μπάνια στον κόσμο.

Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν 4,9% σήμερα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Μάϊο του 2005. Χθες η διαπραγμάτευσή τους ανεστάλη, ενώ 26 εκατ. νέες μετοχές πουλήθηκαν προς 12,60 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία, για να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά της Formica, ύψους 700 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Fletcher σημείωσαν άνοδο 62 σεντς, φθάνοντας στα 13,27 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία στις 5 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Ουέλιγκτον. Περίπου 6,6 εκατ. μετοχές, ποσοστό 1,4% της εταιρείας, άλλαξαν χέρια, οι περισσότερες από τις 19 Οκτωβρίου του 2006.

Φέτος οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 20%, υπερβαίνοντας την άνοδο 6,9% του δείκτη του Χρηματιστηρίου της χώρας, NZX 50. Τώρα αποτελεί το 12% του δείκτη, μετά την Telecom Corp. τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα