Toll Brothers: Χαμηλή η ζήτηση κατοικιών, σημαντική μείωση των κερδών

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 12:44

ΜΕΙΩΣΗ 79% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Toll Brothers Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κατοικιών πολυτελείας των ΗΠΑ, αποτέλεσμα της μείωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, σε συνδυασμό με την απαξίωση μέρους των έργων της.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, διαμορφώθηκαν στα 36,7 εκατ. δολ. ή 22 σεντς ανά μετοχή, από 174,9 εκατ. δολ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα μειώθηκαν 19%, φθάνοντας στο 1,14 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Toll, ότι τα καθαρά της κέρδη είναι λιγότερα των προηγούμενων προβλέψεων και πως δεν θα επιτύχει τις προβλέψεις για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης. Ο κορεσμός απούλητων νέων και παλαιών κατοικιών στην αγορά, έβλαψε τη ζήτηση για νέες κατοικίες.

Κατά μέσον όρο 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι η εταιρεία θα είχε κέρδη 25 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα