Ανάκαμψε το γιέν από τα χαμηλά ρεκόρ έναντι του ευρώ

Καθώς υποχωρούν οι κινεζικές μετοχές
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 13:02

ΑΝΕΚΑΜΨΕ το γιέν από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ μετά την πτώση των κινεζικών μετοχών, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι επενδυτές θα σταματήσουν τις επικίνδυνες επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με τον δανεισμό του ιαπωνικού νομίσματος.

Επίσης το γιέν έθεσε τέλος στις απώλειες τριών ημερών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς εικάζεται ότι οι επενδυτές θα περιορίσουν τα carry trades, δηλ. τον φθηνό δανεισμό στην Ιαπωνία και την αγορά περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές σήμερα, μετά το σχόλιο του πρώην προέδρου της Federal Reserve, Alan Greenspan, για «δραματική διόρθωση» των κινεζικών μετοχών.

Το γιέν σημείωσε άνοδο φθάνοντας στα 163,07 έναντι του ευρώ στις 9:11 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, από 163,75 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου υποχώρησε στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ των 164,01. επίσης το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 121,42 ανά δολάριο ΗΠΑ, από 121,67.

Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, πριν από τις σημερινές εκθέσεις τις ΗΠΑ που αναμένεται να δείξουν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον Απρίλιο, για δεύτερο μήνα και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, αυξήθηκαν για τρίτο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα