ΣΕΒ: Αλλαγή σελίδας με διεύρυνση

«Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών»
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 14:48
UPD:16:51

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ σήμερα από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ η μετονομασία του Συνδέσμου σε «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών» (από «Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών»).

Η αλλαγή του ονόματος συμπίπτει με τη συμπλήρωση φέτος 100 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου, ο οποίος συγκροτήθηκε το 1907 ως «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών», το 1946 έγινε «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων» και το 1979 «Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η αλλαγή «σηματοδοτεί την αντικειμενική ενότητα του επιχειρηματικού κόσμου. Των δυνάμεων που παράγουν πλούτο και θέσεις εργασίας, απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών».

«Ήδη από τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος, «ο ΣΕΒ αντλεί τα μέλη του από όλους τους τομείς της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας. Εκπροσωπεί τις θέσεις και τη δυναμική όλων των δυνάμεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σήμερα η καταστατική διατύπωση έρχεται να θεσμοθετήσει μια πραγματικότητα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το 50% των μελών του ΣΕΒ ανήκουν στη μεταποίηση και το 50% στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Με τις αλλαγές στο καταστατικό του Συνδέσμου (στις οποίες περιλαμβάνεται και η αλλαγή του ονόματος), οι οποίες, όπως είπε ο κ.Δασκαλόπουλος, εγκρίθηκαν «με μια φωνή», κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης, θα μπορεί πλέον να γίνει μέλος του ΣΕΒ, εφόσον πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις εγγραφής.

Στην απογευματινή ανοικτή Συνεδρίαση, η οποία φέτος θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της ίδρυσης του Συνδέσμου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα