UBS: Πουλά το μερίδιο 20,7% που κατέχει στην Julius Baer

Για την αγορά ιδίων μετοχών
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 09:47

ΣΧΕΔΙΑ πώλησης του μεριδίου της 20,7% στην Julius Baer Holding AG, τη μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ιδιωτική ελβετική τράπεζα, κάνει η UBS AG , για την αγορά ιδίων μετοχών.

Το μερίδιο της UBS, που τελεί υπό καθεστώς περιορισμού που λήγει στο τέλος της ημέρας και δεν μπορούσε να πουληθεί είναι αξίας 4,1 δισ. ελβετικών φράγκων (3,3 δισ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη.

Πώληση σε αυτή την τιμή θα ισούται με προ φόρων αύξηση περίπου 2,1 δισ. ελβετικών φράγκων τα οποία η τράπεζα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους επόμενους μήνες για την αγορά μετοχών της, στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος που ανακοίνωσε στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με την UBS.

«Εχουμε έτοιμη τη διαδικασία για τους δυνητικούς αγοραστές και έναν αριθμό θεσμικών και οικονομικών επενδυτών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για το μερίδιο», ανέφερε ο Christoph Meier, εκπρόσωπος της UBS, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι μετοχές της Julius Baer αναρριχήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε στα επίπεδα ρεκόρ των 94 ελβετικών φράγκων καθώς εικάζετο ότι θα πουληθεί σε νέο ιδιοκτήτη μετά την αποχώρηση της UBS. Χθες οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 1,2 ελβετικό φράγκο, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 89,6 ελβετικά φράγκα η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα