Sato: Αυξημένος κατά 57,3% ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2001 16:27

Αύξηση της τάξεως του 57,3% εφάνισε το 2000 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας επίπλων γραφείου Sato φθάνοντας τα 19 δισ. δρχ. έναντι 12 δισ. δρχ. το 1999. Η άνοδος αυτή, όπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της, αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης τόσο στην ελληνική όσο, κυρίως, στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική εταιρεία, οι πωλήσεις το 2000 αυξήθηκαν κατά 11,5% ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 13.428 εκ. δρχ. έναντι 12.043 της χρήσης 1999. Παράλληλα, η εταιρεία διεύρυνε το μερίδιο αγοράς που κατέχει στην ελληνική αγορά, στην οποία, όπως αναφέρεται, επί σειρά ετών έχει την πρώτη θέση με σημαντική απόσταση από τον ανταγωνισμό. Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στη χρήση 2000 στα 1.374 εκατ. δρχ έναντι 1.656 εκατ. δρχ. της χρήσης 1999. Η ανωτέρω μείωση, υπογραμμίζεται, είναι συνέπεια των δαπανών της εταιρείας κυρίως λόγω των εξόδων του προγράμματος αναδιοργάνωσης της εταιρίας και των εξόδων για εξαγορές, τα αυξημένα έξοδα διάθεσης λόγω της δημιουργίας του νέου logistics center της εταιρείας στη Μαγούλα Αττικής, καθώς και με την αύξηση των δαπανών για διαφήμιση. Επίσης, συμμετοχή στην αύξηση των δαπανών έχουν και τα αυξημένα χρηματο-οικονομικά λόγω των μεγάλων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα μεγέθη της Sato την τρέχουσα χρήση αναμένεται να είναι διαφοροποιημένα μετά την εξαγορά σημαντικού ποσοστού στο κεφάλαιο της δανέζικης DENKA HOLDINGS, την εξαγορά της γερμανικής GRAMMER (αν και ενοποιήθηκαν μόνο τα στοιχεία του τελευταίου τετραμήνου), καθώς και οι από κοινού επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται, όπως με την BO CONCEPT Α.Ε στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της BO CONCEPT στην Πολωνία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΤΟΚ



Σχολιασμένα