Τράπεζα Κύπρου: Καμμία επίσημη ενημέρωση από MPB

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 17:10

Συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου το οποίο πέραν των τρεχόντων θεμάτων μελέτησε και τις δημόσιες δηλώσεις της Marfin Popular Bank (MPB) περί απόσυρσης του ψηφίσματος που υπέβαλε στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου στις 6 Ιουνίου 2007.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, δεν έχει μέχρι στιγμής καμμία επίσημη ενημέρωση από τη Marfin Popular Bank για τις προθέσεις της.

Ως εκ τούτου, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θα εξετάσει το θέμα όταν και εφόσον υπάρξει επίσημη ενημέρωσή του από τη Marfin Popular Bank».

Στο διοικητικό συμβούλιο κοινοποιήθηκε επίσης η απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού να παραπέμψει το θέμα της συγκέντρωσης που δημιουργήθηκε από την αγορά του 8% μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου από την Marfin Popular Bank σε πλήρη εξέταση, σύμφωνα με τις διαδικασίες του σχετικού Νόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου «εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υποστήριξη που παρέχουν οι πολυπληθείς μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, οι θεσμικοί και η Εκκλησία στις στρατηγικές επιλογές του Συγκροτήματος η οποία και φαίνεται να ανάγκασε τον κ. Βγενόπουλο να αλλάξει στάση. Θεωρεί δε ότι η συνέχιση της υποστήριξης αυτής είναι σημαντική για να τερματιστεί η σημερινή κατάσταση ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού στο τραπεζικό σύστημα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα