Tishman, Lehman: Προς εξαγορά της Archstone αντί 12 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 09:17

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της κατασκευαστικής διαμερισμάτων Archstone-Smith Trust, αντί ποσού πλέον των 12 δισ. δολ., βρίσκεται η Tishman Speyer Properties LP και η Lehman Brothers Holdings Inc., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Tishman με έδρα τη Ν. Υόρκη, κάτοχος 14.000 διαμερισμάτων, ενδέχεται επίσης να απορροφήσει το χρέος, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της εμπορικής συναλλαγής σε περισσότερα από 20 δισ. δολ., σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές. Η Archstone είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία real estate διαμερισμάτων των ΗΠΑ, με χρηματιστηριακή αξία 12,3 δισ. δολάρια.

Η Tishman και η Lehman επιδιώκουν να επεκταθούν στην αγορά διαμερισμάτων των ΗΠΑ, καθώς μειώνονται οι τιμές κατοικιών ωθώντας ανοδικά τη ζήτηση για ενοικίαση. Κατά μέσον όρο οι τιμές κατοικιών θα μειωθούν 1% φέτος, σημειώνοντας για πρώτη φορά μείωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της National Association of Realtors forecasts. Οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων ενδέχεται να αυξηθούν 6% έως 6,5% φέτος στις αγορές όπου η Archstone έχει ισχυρή θέση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS AG.

Οι μετοχές της Archstone σημείωσαν άνοδο 4,10 δολ., ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 55,23 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη στις 25 Μαΐου, καθώς εικάζετο ότι η εταιρεία ήταν υποψήφια για εξαγορά. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 16% - έως τις 25 Μαΐου – υπερβαίνοντας την άνοδο 12% του Bloomberg Apartment REIT Index.

Νωρίτερα η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε για το θέμα των διαπραγματεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα