Symbion: Απεδέχθη την προσφορά 2,3 δισ. δολ. της Healthscope

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 09:35

ΑΠΕΔΕΧΘΗ την προσφορά εξαγοράς των 2,8 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), η Symbion Health Ltd. από την Healthscope Ltd., τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία νοσοκομείων της Αυστραλίας, στη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο υγείας της χώρας.

Η προσφορά σε μετρητά και μετοχές, αξιολογεί την Symbion στα 4,30 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, 4,6% υψηλότερα από τη διαπραγμάτευσή της, πριν από την προσφορά που έγινε την 1η Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Healthscope που εδρεύει στη Μελβούρνη. Η Sigma Pharmaceuticals Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Αυστραλίας, είπε ότι σκέφτεται να κάνει ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Symbion.

Oι δύο εταιρείες επιδιώκουν να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αυστραλία, όπου το ποσοστό των συνταξιούχων θα διπλασιαστεί έως το 2051. Η Symbion, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου υγείας της χώρας, προσφέρει στον αγοραστή περισσότερα από 900 ιατρικά κέντρα και εργαστήρια που κάνουν 12 εκατ. εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες ετησίως.

Η Symbion μίλησε με τη Sigma και της έδωσε διορία τρεις εβδομάδες να κάνει καλύτερη προσφορά, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Symbion, Ρόμπερτ Κούκ, σήμερα σε τηλεδιάσκεψη.

Οι μετοχές της Symbion σημείωσαν άνοδο 3 σεντς, φθάνοντας στα 4,42 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:34 μ.μ., στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Healthscope σημείωσαν άνοδο 6 σεντς, φθάνοντας στα 5,80 δολ. Αυστραλίας η μία και οι μετοχές της Sigma σημείωσαν άνοδο 1 σεντ, φθάνοντας στα 2,36 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα