Δημιουργείται Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 09:42

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ, η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό τη δημιουργία και στην Ελλάδα, Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού.

Η σχετική πρωτοβουλία ανελήφθη από τη ΔΕΗ, αλλά απετέλεσε αίτημα και άλλων επιχειρήσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκπροσώπηση των επιχειρήσεων του κλάδου ηλεκτρισμού στους Ευρωπαϊκούς αντιπροσωπευτικούς οργανισμούς.

Μετά την πρώτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου, και το διάλογο που ακολούθησε, συμφωνήθηκε ομόφωνα να προχωρήσει η ίδρυση και λειτουργία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος, που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς ενώσεις και Οργανισμούς.

Στον προς ίδρυση σύνδεσμο θα μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν λάβει άδεια ως παραγωγοί, αυτοπαραγωγοί, συμπαραγωγοί ηλεκτρισμού θερμότητας, παραγωγοί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Για συμμετοχή στον υπό ίδρυση Σύνδεσμο, έχουν προσκληθεί περίπου 20 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και περίπου 60 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, για την εκπροσώπηση στο Σύνδεσμο, λαμβάνεται υπ' όψη η αναλογικότητα με βάση την εγκατεστημένη ισχύ, ή η ετήσια παραγωγή ή η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας κάθε μέλους. Ωστόσο λόγω της δεσπόζουσας θέσης που έχει η ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά θα επιδιωχθεί η εκπροσώπηση της επιχείρησης να διατηρηθεί στα όρια του 50% και στο υπόλοιπο να εκπροσωπηθούν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, με βάση το δυναμικό τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι από πλευράς ΔΕΗ, τις σχετικές πρωτοβουλίες προωθεί ο αντιπρόεδρος του δ.σ. της επιχείρησης, καθηγητής Νίκος Χατζηαργυρίου.

Μ.ΚA.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα