Αλογοσκούφης: Διακριτός και σημαντικός ο ρόλος της ΟΚΕ

Συνάντηση με τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο
Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 11:31

Συνάντηση με το νέο προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ, Ελληνικό τμήμα) είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο υπουργείο Οικονομίας.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης με το προεδρείο της ΟΚΕ έγινε πλήρης ανασκόπηση του ρόλου της. Η ΟΚΕ, σημείωσε ο υπουργός, έχει αυξημένο ρόλο στα θέματα αφού εκπροσωπεί πολλούς φορείς.

Συζητήσαμε -πρόσθεσε ο κ.Αλογοσκούφης- με τον κ.Πολυζωγόπουλο πώς θα προχωρήσουμε σε πιο βαθιά συνεργασία, ώστε η κυβέρνηση να έχει ένα σύμβουλο για πολλά θέματα.

Ο ρόλος της ΟΚΕ είναι διακριτός και από της κυβέρνησης και από τα κόμματα, συνέχισε ο υπουργός και κατέληξε ότι θα παίξει η ΟΚΕ σημαντικό ρόλο στα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι τα θέματα που σχετίζονται με τις αποφάσεις της Λισαβώνας, την οικονομία και το κράτος.

Από την πλευρά του ο κ.Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ.Αλογοσκούφη για το έργο της ΟΚΕ και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει. Όπως είπε, η Επιτροπή έχει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, ο κ. Πολυζωγόπουλος διευκρίνισε ότι η ΟΚΕ αναζητά ευρύτερη συμμετοχή πέραν των 18 εταίρων που συμμετέχουν σε αυτή.

Τέλος, σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες της ΟΚΕ δεν θα έχουν σχέση με αντιπαραθέσεις και ότι προετοιμάζεται για το νέο πεδίο που θα δημιουργηθεί μετά τις εκλογές.

πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα