Προς παράταση συμφωνίας με Ρωσία για το φυσικό αέριο

Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας
Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 20:43

Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Β. Κριστένκο με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημ. Σιούφα

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για τη διακρατική συμφωνία επέκτασης της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα μέχρι το 2040 βρίσκεται σε καλό δρόμο, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά τη συνάντηση με το Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας Βικτόρ Κριστένκο και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και τα πρώτα κείμενα πάνω στα οποία θα χτίσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της σημαντικής συμφωνίας για την Ελλάδα, για την προμήθεια φυσικού αερίου στα πλαίσια της μακράς, στενής και αξιόπιστης συνεργασίας που έχει η Ελλάδα τόσο με τη ρωσική κυβέρνηση, όσο και με την εταιρεία GAΖPROM», πρόσθεσε ο κ. Σιούφας.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός είπε ότι η Ρωσική Δούμα ολοκληρώνει την κύρωση της Συμφωνίας τις επόμενες ημέρες, όπως και το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία σχετίζονται με την πρώτη συνάντηση που θα κάνουν οι εταιρείες των τριών χωρών τις επόμενες ημέρες στη Μόσχα για τη σύσταση της Διεθνούς Εταιρείας που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον αγωγό.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας είναι σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Γίνεται καρποφόρος διάλογος σε πνεύμα εμπιστοσύνης για διάφορα θέματα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κριστένκο. «Δεν είναι μόνο το επίπεδο της διμερούς μας συνεργασίας προς το καλό της Ρωσίας και της Ελλάδας, αλλά και η σημαντική συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης γενικά και ειδικά της Νότιας Ευρώπης. Γνωρίζω ότι η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν δυνατότητες να ενισχύσουν αυτή τη συμβολή», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα