Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Μετά τη χθεσινή του υποχώρηση
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 07:40

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του υποχώρηση με τη βενζίνη, καθώς εικάζεται ότι τα διϋλιστήρια των ΗΠΑ θα αυξήσουν τους λειτουργικούς τους δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών, σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων για τέταρτη εβδομάδα.

Κυβερνητική έκθεση ενδέχεται να δείξει αύριο στις ΗΠΑ ότι τα αποθέματα βενζίνης – κάτω από τον μέσον όρο – αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 0,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 12 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Τα συμβόλαια της βενζίνης για τον Ιούνιο που λήγουν αύριο, υποχώρησαν περισσότερο από 10 σεντς το γαλόνι χθες.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 63,26 δολ. το βαρέλι, 11 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:46 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια έκλεισαν στα 63,15 δολ. το βαρέλι χθες, 2,05 δολ. χαμηλότερα, ποσοστό 3%, από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Κλειστό ήταν στις 28 Μαΐου το Χρηματιστήριο, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Memorial Day στις ΗΠΑ. Οι διαπραγματεύσεις των δύο τελευταίων ημερών συνδυάστηκαν σε μία συνεδρίαση για λόγους κλεισίματος.

Την εβδομάδα που πέρασε τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρας κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, διατηρήθηκαν στα 196,7 εκατ. βαρέλια στις 18 Μαΐου, 7% χαμηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, ανακοίνωση το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 68,29 δο.. το βαρέλι, 16 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures του Λονδίνου, μετά την υποχώρησή του 2,3%, φθάνοντας χθες στα 68,13 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα