Sinopec: Ανακάλυψε μεγάλη πετρελαιοπηγή στη Δυτική Κίνα

Η οποία ενδέχεται να περιλαμβάνει 200 εκατ. τόνους πετρελαίου
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 08:52

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ανακάλυψε στη Δυτική Κίνα η China Petroleum & Chemical Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας πετρελαίου της Κίνας, η οποία ενδέχεται να είναι η τρίτη σε μέγεθος από τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της PetroChina Co., εδώ και 50 χρόνια.

Η Κίνα θέλει νέες δικές της πετρελαιοπηγές για να περιορίσει την αυξανόμενη εξάρτησή της από τις αγορές αργού στο εξωτερικό, οι οποίες αυξήθηκαν στο 43% της συνολικής ζήτησης πέρυσι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή σχεδιασμού της Sinopec, Qin Weizhong, στις 24 Μαΐου. Η χώρα εξήγαγε 3,6 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως τον περασμένο μήνα και 3,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας.

Η Sinopec μητρική της China Petrochemical Corp. ανακοίνωσε σήμερα αυτήν την ανακάλυψη πετρελαίου.

Οι μετοχές της Sinopec που διαπραγματεύονται στη Σαγκάη, σημείωσαν σήμερα άνοδο έως 5,3% φθάνοντας στα 13,76 γιουάν η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 13,06 γιουάν στη 1:25 μ.μ. Ο δείκτης της Κίνας CSI 300, ήταν 7% χαμηλότερα. Οι μετοχές της Sinopec στο Χονγκ Κονγκ, υποχώρησαν έως 3,6%, φθάνοντας στα 7,79 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία διαπραγματεύθηκαν στα 7,83 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:30 μ.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα