Cantor Fitzgerald: Συγχωνεύει χρηματιστηριακές σε μια συμφωνία 1,3 δισ. δολ.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 12:05

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση της BGC Partners στο εισηγμένο σκέλος της, ESpeed Inc., αντί ποσού 1,3 δισ. δολ. σε μετοχές, έκλεισε η Cantor Fitzgerald LP.

Η ESpeed θα εκδώσει και θα πουλήσει 133,9 εκατ. μετοχές στην BGC Partners προς 9,75 δολ. η μία, 6,1% περισσότερα από την χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της ESpeed στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση. Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει έσοδα πλέον του 1 δισ. δολ. φέτος, σύμφωνα με την ESpeed. Πέρυσι η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 164 εκατ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

H Cantor Fitzgerald, η εταιρεία διαπραγμάτευσης ομολόγων που έχασε εκατοντάδες υπαλλήλους της κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους δίδυμους πύργους του World Trade Center στην Ν. Υόρκη, ελέγχει το 88% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της ESpeed, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο πρόεδρος και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Howard W. Lutnick θα μοιραστεί τον ρόλο του CEO στη νέα εταιρεία μαζί με τον Lee M. Amaitis, ομότιμό του στην BGC.

Οι μετοχές της ESpeed σημείωσαν άνοδο 4 σεντς, φθάνοντας χθες στα 9,19 δολ. η μία στο Nasdaq, πριν από την ανακοίνωση για την πώληση. Φέτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 5,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα