Ferrovial: Από το 2011 η συμμετοχή της ΒΑΑ Plc στα κέρδη

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 13:28

ΔΕΝ θα συμβάλει έως το 2011 στα κέρδη της Grupo Ferrovial SA, της ισπανικής κατασκευαστικής εταιρείας, η δαπάνη 20 δισ. δολ. για την εξαγορά της BAA Plc, σύμφωνα με τη βρετανική διαχειρίστρια αεροδρομίων, μετά τον συναγερμό για τρομοκρατική ενέργεια την περασμένο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ασφαλείας.

«Η κρίση από τρομοκρατικές ενέργειες κατέστησε τη διοίκηση των αεροδρομίων πιο δύσκολη», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Nicolas Villen σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά την ασφάλεια και αυτό δεν το είχαμε προβλέψει στο σχέδιο εξαγοράς».

Περισσότερες από 2.300 πτήσεις ματαιώθηκαν στα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων και των αεροδρομίων Heathrow του Λονδίνου της ΒΑΑ τον περασμένο Αύγουστο, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας ότι ανακάλυψε σχέδιο για τρομοκρατικές ενέργειες κατά αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ. Στη συνέχεια οι περιορισμοί στη μεταφορά χειραποσκευών διεύρυναν τον χρόνο επιβίβασης στα αεροσκάφη και αύξησαν το κόστος. Ο Villen είπε ότι η Ferrovial παραμένει ευτυχής με την BAA και σκέφτεται να κάνει προσφορές για την απόκτηση αεροδρομίων στην Γαλλία, καθώς επιδιώκει να περιορίσει την εξάρτησή της από τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ισπανία.

Νωρίτερα η Ferrovial, με έδρα τη Μαδρίτη, προέβλεπε ότι η απόκτηση της ΒΑΑ, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας αεροδρομίων στον κόσμο, θα συνέβαλε στα κέρδη της από το 2009 ή το 2010 το αργότερα. Το σκέλος θα ισοσκελίσει τον ισολογισμό του το 2010 και θα εμφανίσει κέρδη από το 2011, σύμφωνα με τον Villen.

Οι μετοχές της Ferrovial, της δεύτερης σε μέγεθος κατασκευαστικής εταιρείας της Ισπανίας, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 5,1%, περίπου το ήμισυ της ανόδου των 26 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Construction and Engineering Index. Αυτό δίνει στην εταιρεία μια χρηματιστηριακή αξία 11 δισ. ευρώ (15 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα