Ανοδος της πλατίνας στο Λονδίνο

Για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών, υποχωρεί το παλλάδιο
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 13:39

ΑΝΟΔΙΚΑ, για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών, κινήθηκε η πλατίνα στο Λονδίνο, καθώς οι βιομηχανικοί αγοραστές του μετάλλου έκριναν ότι η πτώση της στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων χθες, ήταν υπερβολική. Πτωτικά κινήθηκε το παλλάδιο.

Η πλατίνα που χρησιμοποιείται στη χρυσοχοΐα και στα συστήματα καυσαερίων των αυτοκινήτων, υποχώρησε στα 1.253,75 δολ. η ουγγιά χθες, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Απριλίου, αποτέλεσμα και της μείωσης της προοπτικής για επενδύσεις. Οι τιμές υποχώρησαν 3,1% από την έναρξη της διαπραγμάτευσης αξιών με εγγύηση πλατίνα στις 24 Απριλίου στο London Metal Exchange (LME), μετά το ελβετικό Χρηματιστήριο SWX. Το μέταλλο αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 1.402,50 δολ. η ουγγιά τον Νοέμβριο του 2006, καθώς εικάζετο ότι οι αξίες, γνωστές ως ETF, θα πίεζαν τις προμήθειες.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση στο Λονδίνο, αναρριχήθηκε 5 δολ., φθάνοντας στα 1.263 δολ. η ουγγιά στις 11:08 π.μ., τοπική ώρα. Το μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 11% φέτος. Απώλειες 1 δολ. σημείωσε το παλλάδιο, φθάνοντας στα 365,50 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα