Η Ford διέψευσε τα περί διαπραγματεύσεων με τη BMW για τη Volvo

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 13:47

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford διέψευσε σήμερα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη BMW για την πώληση της σουηδικής θυγατρικής της, Volvo, μεταδίδουν από το Ντιτρόιτ το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Reuters, επικαλούμενα σχετική ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης, πως ούτε με κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές διαπραγματεύσεις. Το θέμα για την πώληση της Volvo ξανάρθε στην επικαιρότητα την περασμένη Δευτέρα, όταν και υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στο σουηδικό Τύπο, τα οποία ο εκπρόσωπος της Ford είχε αρνηθεί, αρχικά, να σχολιάσει.

Ο αμερικανικός όμιλος είχε εξαγοράσει τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία το 1999, η οποία ανήκει σήμερα στον ευρωπαϊκό του βραχίονα, τη Ford Premium, όπως άλλωστε και οι πρώην βρετανικές Jaguar και Land Rover. Στη Ford Premium ανήκε και η κατασκευάστρια των Aston Martin, η οποία, όμως, πουλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε βρετανικό όμιλο επιχειρήσεων αντί του ποσού των 925 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σημερινή αξία της Volvo κυμαίνεται γύρω στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η Ford χρειάζεται εισροές κεφαλαίων, καθώς διέρχεται τη χειρότερη οικονομική κρίση της εκατονταετούς ιστορίας της. Πέρσι, ο όμιλος εμφάνισε ζημίες που άγγιξαν τα 13 δισεκ. δολάρια και έθεσε σε εφαρμογή τετραετές πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο 16 μονάδων και την κατάργηση 45.000 θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα