Αλογοσκούφης: Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των συνταξιούχων

Αύξηση του ΕΚΑΣ παράλληλα με τις φοροελαφρύνσεις
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 14:05

Τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των συνταξιούχων δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ανακοίνωσε αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ, παράλληλα με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ήδη δρομολογεί η κυβέρνηση, αλλά και προς τις νέες πρωτοβουλίες που εξετάζει για την ενίσχυση των εισοδημάτων των συνταξιούχων.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια και των οικονομικών περιορισμών που υπάρχουν και του προϋπολογισμού, «έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των εισοδημάτων των συνταξιούχων τις οποίες -όπως είπε- είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί υπενθύμισε ότι και οι αυξήσεις ήταν όλα τα χρόνια -ακόμη και τα πιο δύσκολα, όπως το 2005- πάνω από τον πληθωρισμό και πάνω από τις αυξήσεις των μισθών. Και η κατάργηση του ΛΑΦΚΑ, όμως, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης ήταν μια σημαντική ενίσχυση η οποία μαζί με τα αναδρομικά ξεπέρασε τα 650 εκατομμύρια ευρώ.

«Έχουμε σημαντικές αυξήσεις και στο ΕΚΑΣ 35 ευρώ το μήνα αυτή τη χρονιά και επιπλέον 35 ευρώ το μήνα από την 1/1/2008. Έχουμε σημαντική ενίσχυση των αυξήσεων του ΟΓΑ 50 ευρώ το μήνα αυτή τη χρονιά κι άλλα 50 ευρώ ώστε να φτάσει τα 330 ευρώ το μήνα, όπως είχαμε δεσμευτεί», σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Ασφαλώς εξετάζουμε κι όποιες άλλες πρωτοβουλίες χρειάζονται προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα των συνταξιούχων».

Μία από αυτές, εξήγησε, η οποία -όπως είπε- δεν πρέπει να υποβαθμίζεται, είναι οι μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί, η αύξηση του αφορολογήτου από τα 10.000 στα 12.000 ευρώ και η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα