Επίσκεψη Αιγύπτιου υπουργού Ανάπτυξης στο Χ.Α.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 17:58

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30 Μαΐου 2007, συνάντηση του Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρου Καπράλου και των δύο Γενικών Διευθυντών κ.κ. Σωκράτη Λαζαρίδη και Γκίκα Μάναλη με τον Υπουργό Επενδύσεων της Αιγύπτου, Dr. Mahmoud Mohieldin ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα σε διήμερη επίσημη επίσκεψη, παρουσία του Πρέσβη της Αιγύπτου, κ. Hamdi Loza.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος και οι Γενικοί Διευθυντές του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκαν για την τεράστια ανάπτυξη και τις προοπτικές που παρουσιάζονται στην Κεφαλαιαγορά της Αιγύπτου, καθώς και για τα βήματα προόδου που γίνονται για τον εκσυγχρονισμό της.

Επίσης συζητήθηκε, η πρόοδος της συνεργασίας μεταξύ της ΕΧΑΕ και της Αιγυπτιακής Κεφαλαιαγοράς. Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκε τόσο η πορεία του έργου τεχνικής βοήθειας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αιγύπτου, σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΕΧΑΕ όσο και η συμμετοχή του Αιγυπτιακού Χρηματιστηρίου, στην υλοποίηση του έργου διασύνδεσης των αγορών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου (Χ-ΝΕΤ).

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Χρηματιστηρίου της Αιγύπτου, στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών, που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη Θεσσαλονίκη, στις 18 και 19 Ιουνίου 2007.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα