Tesla: Bitcoin και οι περιβαλλοντικά δικαιώματα «δυναμώνουν» τα κέρδη

Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 13:47
UPD:13:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Η Tesla του Ίλον Μασκ ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά με κέρδη τα οποία ήρθαν παρά τα εμπόδια στην παραγωγή λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ που έχει πλήξει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Μασκ σημείωσε  ότι οι ελλείψεις δημιούργησαν «προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα», αν και αυτό το «συγκεκριμένο πρόβλημα» είχε ελαττωθεί.

Τα κέρδη για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ανήλθαν στα 438 εκατ. δολάρια, πάνω κατά 16 εκατ. από τα αντίστοιχα κέρδη του προηγούμενου έτους και ενισχυμένα από τις πωλήσεις Bitcoin και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 10,4 δισ. δολάρια, από 6 δισ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τον Μασκ, Model 3 της Tesla  ήταν το «πολυτελές σεντάν πολυτελείας με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο» για το τρίμηνο.

Προέβλεψε επίσης ότι το μεσαίου μεγέθους αθλητικό Model Y θα γίνει το αυτοκίνητο ή το φορτηγό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε δει μια πραγματική αλλαγή στην αντίληψη των πελατών για τα ηλεκτρικά οχήματα και η ζήτησή μας είναι η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ», εκτίμησε.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το Model Y είχε μέχρι στιγμής λάβει ισχυρή υποδοχή από τους καταναλωτές στην Κίνα, όπου η Tesla άρχισε να κατασκευάζει πέρυσι.

Η Κίνα είναι πιθανώς η πιο ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, με εκατοντάδες κατασκευαστές να συναγωνίζονται για ένα κομμάτι στη πίτα της αναπτυσσόμενης αγοράς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα